Το κρυμμένο ελιξίριο

“Αν το σώμα σου νιώσει ευχάριστα αυτό το λέμε υγεία, αν νιώσει πολύ ευχάριστα αυτό το ονομάζουμε απόλαυση. Αν το μυαλό σου νιώσει ευχάριστα αυτό το ονομάζουμε γαλήνη, αν νιώσει πολύ ευχάριστα τότε το ονομάζουμε χαρά. Αν τα συναισθήματά μας γίνουν ευχάριστα αυτό το λέμε αγάπη, αν γίνουν πολύ ευχάριστα τότε αυτό λέγεται συμπόνια. Όταν η ίδια σου η ύπαρξη βιώσει ευχαρίστηση αυτό το λέμε ευλογία, όταν βιώσει πολύ ευχαρίστηση τότε αυτό λέγεται έκσταση. Αν το περιβάλλον σου γίνει ευχάριστο, αυτό το λέμε επιτυχία. Για την ευχαρίστηση του σώματος, του μυαλού και των συναισθημάτων είμαστε εμείς 100% υπεύθυνοι. Μόνο για την επιτυχία χρειαζόμαστε τη συνεργασία.” Sadhguru, Ινδός γιόγκι και συγγραφέας

Τα συναισθήματα που φροντίζουν τα κύταρρά μας

Κάθε φορά λοιπόν που καταφέρνουμε να ισορροπήσουμε το μυαλό, το σώμα και τα συναισθήματα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι μπαίνουμε σε μια κατάσταση συνοχής. Αυτό σε πρακτικό επίπεδο σημαίνει ότι κάθε φορά που εξασκούμε τη συνοχή μας, βοηθάμε το σώμα μας (δηλαδή τα 37 τρις κύτταρα ) και τον εγκέφαλό μας (δηλαδή τους 100δις νευρώνες) να συγχρονιστούν και να αυτό-οργανωθούν στο μέγιστο. Έτσι βιώνουμε πλεονεκτήματα στο φυσικό μας σώμα και στη διάθεσή μας που φτάνουν μέχρι το τελευταίο κύτταρο του οργανισμού μας.

Μελέτες έχουν δείξει πως όταν αναπαράγουμε θετικά συναισθήματα, τα κύτταρά μας διαιρούνται φυσιολογικά, γιατί μέσω των αναζωογονητικών συναισθημάτων, αυξάνεται η τελομεράση. Η τελομεράση είναι ένα ένζυμο που συμπληρώνει, «επιδιορθώνει» το μήκος του τελομερές. Τα τελομερή είναι προστατευτικές περιοχές στο τέλος των χρωμοσωμάτων.

Αντίθετα, όταν μας διακατέχουν αρνητικά συναισθήματα, ο οργανισμός μας μπαίνει σε κατάσταση αλλόστασης (ανισορροπία). Το στρες μικραίνει τα τελομερή και βλάπτει το DNA. Τότε τα κύτταρα διαιρούνται με βλάβες.

Η διαχείριση των συναισθημάτων μας, βελτιώνει την υγεία μας, αυξάνει τη διαίσθηση και τη διαύγεια. Αυτορυθμίζονται οι χημικές ουσίες του εγκεφάλου μας και οι ορμόνες. Μας δίνει με φυσικό τρόπο, την πραγματική πηγή της νεότητας που ψάχναμε. Μας επιτρέπει να πίνουμε από ελιξίρια κλειδωμένα μέσα στα κύτταρά μας, που περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.