“Το να ακούμε τον ασθενή είναι η πρώτη θεραπεία”

Umberto Veronesi

Δεξιότητες Επικοινωνίας για Επαγγελματίες Υγείας

Επικοινωνία για ενδυνάμωση & αλλαγή

Η Πρόκληση

Ο ρόλος του επαγγελματία υγείας εξαιτίας της τεράστιας κλίμακας πρόκληση, των χρόνιων νοσημάτων είναι πολύ διαφορετικός στα σύγχρονα συστήματα φροντίδας υγείας.

Απέχει πολύ από το παραδοσιακό ιατρικό μοντέλο  της ασθένειας, που δούλεψε αποτελεσματικά τον 19ο και τον 20 αιώνα για να μειώσει τη θνησιμότητα και τη νοσηρότητα.

Το νέο ανθρωποκεντρικό μοντέλο φροντίδας υγείας, λαμβάνει υπόψη την εμπειρία, τη γνώμη και τις αξίες των ανθρώπων με χρόνια νοσήματα. Επιδιώκει να συμμετέχουν ισότιμα στις αποφάσεις που αφορούν την υγεία τους. Σκοπός είναι μια ολιστική προσέγγιση στη φροντίδα και στη ζωή τους, που θα τους βοηθήσει να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Σκοπός

Σκοπός του προγράμματος  είναι οι επαγγελματίες υγείας, να εξελίξουν τις δεξιότητες επικοινωνίας εκείνες, που βοηθούν τον πάσχοντα να ενδυναμωθεί για να αλλάξει τον τρόπο ζωής και να διαχειριστεί καλύτερα το νόσημά του.

Έτσι ώστε, οι επαγγελματίες υγείας, με την στάση και συμπεριφορά τους να συνεισφέρουν στη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας συνεργασίας με τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Μιας κουλτούρας εστιασμένης στην ενδυνάμωση του χρόνιου πάσχοντα που βελτιώνει την εμπειρία φροντίδας και καλλιεργεί επίγνωση και υπευθυνότητα στο άτομο και στο σύστημα υγείας.

Σε ποιους απευθύνεται

Σε οργανισμούς στο χώρο της Υγείας, Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, που αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν την εμπειρία φροντίδας του ασθενή. Να καλλιεργήσουν μια κουλτούρα ανθεκτικότητας και θεραπευτικής επικοινωνίας.

Για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θέλει να εξελίξει τις δεξιότητες επικοινωνίας

Για όσα μέλη των ομάδων υγείας, έχουν καθήκοντα εσωτερικού εκπαιδευτή και θέλουν να προσθέσουν στις εκπαιδεύσεις τους εργαλεία και τεχνικές δεξιοτήτων επικοινωνίας.

Ενδεικτικό Περιεχόμενο

• Ικανότητες Συναισθηματικής Νοημοσύνης στην Υγεία
•Ο ρόλος της ανθεκτικότητας του επαγγελματία υγείας, στην επικοινωνία με τον ασθενή
•Συνεκτική επικοινωνία
•Βασικές αρχές της Κινητοποιητικής Συνέντευξής

endeiktiko-periexomeno-image

Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα Soft Skill 4 HealthCare Professionals