“Η Συναισθηματική Νοημοσύνη (El) είναι η ικανότητα να αισθανόμαστε, να καταλαβαίνουμε, να αξιολογούμε και να εφαρμόζουμε τη δύναμη των συναισθημάτων, σαν μια πηγή ανθρώπινης ενέργειας, πληροφορίας, εμπιστοσύνης, δημιουργικότητας και επιρροής” 

Daniel Goleman

Τι κάνουμε

Υποστηρίζουμε τους ανθρώπους σας, με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους και εργαλεία:

•να μετατρέπουν το άγχος τους σε ανθεκτικότητα & δημιουργία
•να επιτυγχάνουν υψηλότερα επίπεδα απόδοσης
•να αναπτύσσονται ως άτομα και ως ομάδα
•να επικοινωνούν αποτελεσματικά
•να καλλιεργούν τη διαίσθησή τους
•για να λαμβάνουν τις καλύτερες αποφάσεις για τον οργανισμό

Η καλλιέργεια περιβάλλοντος εμπιστοσύνης & ψυχολογικής ασφάλειας είναι στόχος στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.

Τι είναι όμως η ψυχολογική ασφάλεια και πώς βοηθάει τις ομάδες να αποδίδουν καλύτερα;

Σύμφωνα με την Amy  Edmondson, η ψυχολογική ασφάλεια είναι “η πεποίθηση ότι η ομάδα αισθάνεται ασφάλεια να πάρει ομαδικά ρίσκα. Η πεποίθηση ότι δε θα λάβει κάποια τιμωρία ή ταπείνωση επειδή εκφράζει ιδέες, κάνει ερωτήσεις, ανησυχεί ή κάνει λάθη”

Όταν το περιβάλλον προσφέρει ψυχολογική ασφάλεια, τα μέλη της ομάδας τολμούν να εκφραστούν μέσα από γόνιμους & παραγωγικούς διαλόγους. Έτσι προωθούνται μαθησιακές συμπεριφορές (learning behaviors) που είναι απαραίτητες για την κατανόηση και αποτελεσματική επίλυση των προβλημάτων σε έναν οργανισμό.

Όπως επισημαίνει η Edmondson, η ψυχολογική ασφάλεια δεν σημαίνει ότι γίνονται συμβιβασμοί στα κριτήρια απόδοσης. Οι στιγμές αντιπαράθεσης, συνεχίζουν να είναι ζωντανές μέσα στην ομάδα. Αυτές οι στιγμές είναι πολύ σημαντικές γιατί εκεί συμβαίνει ο μετασχηματισμός και απελευθερώνονται νέες ιδέες και ανακαλύπτονται καινούριες οπτικές.

Η ψυχολογική ασφάλεια, δεν είναι απλά η δημιουργία ενός ευχάριστου κλίματος, με χαλαρά κριτήρια απόδοσης.
Η ψυχολογική ασφάλεια και τα κριτήρια απόδοσης είναι δύο ξεχωριστές αλλά εξίσου σημαντικές διαστάσεις, για μια ομάδα που θέλει να εισέλθει στη Ζώνη Μάθησης και να πετύχει υψηλές αποδόσεις.

Η Προσέγγισή μας

Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, είναι το όχημα για να ταξιδέψουν οι ομάδες σας.
Ο προορισμός, η ζώνη της μάθησης, εκεί ακριβώς που συμβαίνει η εμπιστοσύνη.

Η ψυχολογική ασφάλεια και η εμπιστοσύνη, είναι το καύσιμο που ενεργοποιεί την ομάδα.

Η ζώνη της μάθησης

Στην ζώνη της μάθησης, όλα τα μέλη, συνεργάζονται, μαθαίνουν ο ένας από τον άλλο και είναι σε θέση να ανταποκριθούν αποτελεσματικά, σε πολύπλοκα και καινοτόμα project.

Η ζώνη του άγχους

Η ζώνη άγχους είναι ίσως η χειρότερη περιοχή για να εργαστεί κανείς! Οι άνθρωποι σε αυτή τη ζώνη, έχουν να ανταποκριθούν σε υψηλά κριτήρια απόδοσης. Ωστόσο, κατά κύριο λόγο πιστεύουν ότι είναι μόνοι τους. Νιώθουν καχυποψία και βιώνουν εξαντλητικά αγχώδη συναισθήματα απέναντι στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Τα συστατικά των εκπαιδεύσεών μας

Η συνεργατική μάθηση, οι επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθοδολογίες και η εστίαση στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων της συναισθηματικής μας νοημοσύνης είναι τα συστατικά μας.

Μας συναρπάζουν, οι σύγχρονες τεχνολογίες που υπηρετούν την ανάγκη του ανθρώπου να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του, το σώμα του και τα συναισθήματά του!

Είστε έτοιμοι να χτίσετε μια κουλτούρα για εσάς και τους ανθρώπους γύρω σας που θα σας κάνει , να μαθαίνετε, να δημιουργείτε και να αποδίδετε σε ένα περιβάλλον ευεξίας;

1.Συνεργατική μάθηση

Περισσότερη πράξη και λιγότερα λόγια!
Η συνεργατική μάθηση σε όλες τις εκφάνσεις της, είναι βασικό στοιχείο του σχεδιασμού των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων. Μια σειρά από συνεργατικά ψηφιακά & μη εργαλεία, με αρκετή δόση στοχαστικής πρακτικής (reflective learning), κινητοποιούν τους συμμετέχοντας για δράση και δημιουργία κλίματος υψηλού βαθμού εμπιστοσύνης. Το αποτέλεσμα; Νέες ιδέες & δράσεις που βοηθούν τον οργανισμό να υπηρετεί καλύτερα το σκοπό του.

2. Επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνολογίες

Μεθοδολογίες, εκπαιδευτικά και τεχνολογικά εργαλεία από τα πεδία της ψυχολογίας, του μάνατζμεντ, της εκπαίδευσης ενηλίκων & των νευροεπιστημών, έχουν μετασχηματιστεί σε εργαλεία εκπαιδευτικής δράσης, για τη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης. Αξιοποιούμε κορυφαία τεχνολογία βιοανάδρασης, εξατομικευμένη για κάθε εκπαιδευόμενο. Στόχος μας, να υποστηρίξουμε τα άτομα έτσι ώστε να μάθουν να δημιουργούν συνοχή και αυτορρύθμιση της φυσιολογίας τους και των συναισθημάτων τους, για καλύτερη υγεία και ατομική και ομαδική απόδοση.

3.Δεξιότητες συναισθηματικής νοημοσύνης

Η “συναισθηματική εκπαίδευση” τρέφει και δυναμώνει τον άνθρωπο, προσφέροντάς του θεμελιακές δεξιότητες, για να αντιμετωπίσει κάθε πρόβλημα στη ζωή του. Στην προσέγγισή μας, οι δεξιότητες της αυτορρύθμισης (self-regulation) και της ανθεκτικότητας (resilience), ξεκλειδώνει και ξεδιπλώνει τα ταλέντα και τη διαίσθησή του ατόμου και της ομάδας. Έτσι μπορούν να ανακαλύψουν άλλα επίπεδα δημιουργικότητας.